Notuleertrainingen

 

Notuleertrainingen

Een bondig en toch compleet verslag maken van een lange vergadering. Hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden terwijl u misschien inhoudelijk niet helemaal op de hoogte bent. Notuleren is niet eenvoudig. De notuleertrainingen van Dria zijn praktisch en vol met tips. We bieden trainingen op verschillende niveaus.

 

Training Notuleren voor beginners

Deze training legt een perfecte basis. Alles komt aan bod: de vergadervoorbereiding, het onderscheiden van hoofd- en bijzaken en de verschillende verslagvormen. U leert een vergaderagenda op te stellen die u helpt bij de verslaglegging. Uiteraard is er ook aandacht voor het schrijven van de notulen, namelijk bondig, zakelijk en in correct Nederlands.

 

Training Notuleren met behulp van de laptop

Deze training is bedoeld voor notulisten met enige ervaring. U leert hoe u de uitwerktijd aanzienlijk kunt inkorten. In vogelvlucht komen de basisprincipes van het notuleren voorbij. Daarna leert u hoe u uw laptop maximaal kunt inzetten tijdens de vergadering. Als u het notuleren met de laptop in de vingers heeft, maakt u een deel van het verslag al tijdens de vergadering.

De notuleertrainingen van Dria duren twee dagdelen.

 

Training Word specifiek voor notulisten

In de notuleertrainingen leert u helder en bondig formuleren. De tekst moet vervolgens zo snel en efficiënt mogelijk in een verslag komen. Zo'n verslag is meestal een Word-document. De ervaring leert dat veel van de functies in Word ongebruikt blijven. Functies die het maken van een verslag juist zoveel eenvoudiger kunnen maken. Denk aan een standaard hetzelfde uiterlijk en indeling van een verslag. Of autocorrectie, waarmee (lange) namen en lastige woorden automatisch op de juiste manier worden geschreven. Of het splitsen van het beeld, waardoor u tegelijk in het verslag en in de actielijst kunt werken? Deze - en meer - vaardigheden leert u in de training Efficiënt notuleren in Word.

Deze specifieke Wordtraining van Dria duurt een dagdeel.

 

Coaching voor notulisten

Dria biedt verschillende mogelijkheden voor een coachingstraject op maat.

Bij een langer traject krijgt u eerst een korte persoonlijke training om goed voorbereid de vergadering in te gaan. Daarna woont onze coach uw vergadering bij om vervolgens samen met u de notulen op te stellen. De coach volgt u nog enige tijd op afstand door uw notulen te redigeren.

U kunt ook kiezen voor een korter traject. De coach van Dria redigeert uw verslagen en geeft adviezen en tips voor het notuleren.

 

Geïnteresseerd?

Wij bespreken graag uw wensen om u een passend voorstel te kunnen doen.

Neem contact met ons op via info@dria.nl.

Dria is CRKBO erkend docent register CRKBO.